RENKALVSMÅNAD MAJ

Miessemánnu - En speciell upplevelse att se fram emot!

Vår- och sommartid kommer med många underverk i naturen! Miessemánnu Maj är den samiska renkalvmånaden!

Här är ett riktigt äventyr att se fram emot! Under vår- och sommarsäsongen går solen aldrig ned i Lappland. Allt kommer till liv för en kort och hektisk tid. Snön släpper greppet och livet återvänder igen. Nu är det tid för årets underbara händelse. Du får följa med och uppleva allt själv. Under maj och juni månad - är du inbjuden att delta i renskötarårets höjdpunkt som är en mäktig upplevelse. Du kan noga följa livets största ögonblick och underbara mirakel när de "röda" renkalvarna föds och de tar sina första vacklande steg. Händelsen äger rum under midnattssolens starka ljus vilket gör natten till en evig dag under en mycket intensiv tid för både djur och natur här i norr. Det är renskötare med familj som välkomnar dig varmt. De vägleder dig försiktigt under den mest glada tiden för renskötselåret - den tid då de små renkalvarna föds. Under er vistelsen hos oss kommer du bli bekant med den nordligaste regionens mest hållbara, vackraste och mest omtalade djur - renen. Samiska familjens arbete och traditionella kunskaper som praktiserats i många generationer av våra förfäder i Sápmi, samernas land. Du får veta varför renarna ska ha öron märke och hur det är möjligt att märka kalvarna, lära dig om renarnas vandring från vinterbetet till sommar landet och de höga bergen i Norge och mycket mer. Det är under dessa spännande vår sommarveckor som resultatet av årets arbete kan sammanfattas. Det är med stor förväntan alla renskötare ser fram emot att se hur många renkalvar som föds.

Det är tiden för ljus, lycka och hopp för alla!

Få är privilegierade att vara så nära och på plats att se detta själva. Missa inte detta tillfälle!

  • Längd: ca 6 timmar
  • Rekommenderas för alla.
  • Inklusive: Guide från upphämtning till avlämning.
  • Inkluderad mat: Traditionell samisk mat, stekt rökt renkött, med pitabröd. Dryck blåbär och lingonbär, kaffe & te. Matallergier eller intoleranser meddelas vid bokningen.
  • Inkluderad: Transfer med minibuss, Från Kiruna till Silkkimuotka och renarna tur och retur. Vinterkläder och varma skor.
  • Utrustning: Varma utomhuskläder rekommenderas, mössa och handskar.
  • Pris: 2495 SEK Vuxen | 1595 SEK Barn 0-12 år 
  • Avgångar: Kvällstur från Kiruna kl 16.30-ca. 22.30 Maj-Juni.

Anpassade resor tillgängliga för ditt företag eller privat!